Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amikor egy fertőzött programot elindít, talán nem is tudja, hogy vírust kapott. A számítógép lelassulhat, lefagyhat vagy összeomolhat, illetve pár percenként újraindulhat. Néha a vírus azokat a fájlokat támadja meg, amelyek a számítógép újraindításához szükségesek. Ebben az esetben a bekapcsológombot megnyomva nem lát mást, csak a fekete képernyőt.

Ezek a tünetek mind azt jelzik, hogy a számítógép vírussal fertőzött (bár mindezen jelenségeket okozhatja hardver- vagy szoftverhiba is, amelynek semmi köze semmilyen vírushoz).

Óvakodjon azoktól a levelektől, amelyek azt jelzik, hogy vírust tartalmazó e-mailt küldött. Ez jelentheti azt is, hogy a vírus felvette az Ön e-mail címét a listájára, mint fertőzött e-mail feladójáét. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Ön meg is van fertőzve a vírussal. Néhány vírus képes e-mail címeket hamisítani. Talán már hallott is erről, ennek angol neve „spoofing”.

Annak, hogy megtudja, van-e vírus a számítógépén, csak egyetlen biztos módja van: ha naprakész víruskereső program van telepítve a számítógépre.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

motyi-69@hotmail .com

(pityu, 2013.01.19 16:50)

nekem a virus irtom ezt irta ki :Hack Tool.Win32/Cmdow.A ez lehetséges hogy ettöl fagyott le a gépem?

schmidt.richmond@yahoo.com

(schmidt richard, 2012.01.27 18:04)

Nekem is volt Windows-om de nem nagyon bízom benne mert ha egy házilag hibásan megírt sorozatot játszottam le egy-egy részt
úgy indított el, hogy írom '' A windows movie maker nem ismeri fel
a fáljt ennek ellenére lehet, hogy le tudja játszani és'' amikor az oké gombra akkor azt írta ki, hogy a fájl nem játszható le mivel rendszer (Windows) nem támogatja a fájltípust vagy azt a kódeket amivel a fájlt tömörítették. Egy olyan operációs rendszer mint a linux amit az a svéd matematikus professzor Linus Torvalds álmodott meg, ilyet nem ad ki, hozza hasonlót csak kettőt 1. Hibás fájl esetén'' nem lehet meríteni az erőforrásból 2. lehet, hogy nincs jogosultsága megtekinteni a fájlt, de általában probléma nélkül felismeri és lejátsza akár egy mozifilmként is az illető fájlt a Windows - szal ellentétben (elnézést ezekért) tehát ennyit a Windows renszerről.